Vi tilbyder

Hos Rollespilsakademiet tilbyder vi en bred palette af forskellige events til både børn og voksne – alt sammen med udgangspunkt i rollespil.

På denne side kan du få et overblik over vores forskellige kategorier. Eksempelvis Børneunderholdning med fokus på sjov og aktiv udvikling til både institutioner og biblioteker, eller Børneaktiviteter, hvor du finder alle vores kreative værksteder og tema events til messer og kulturarrangementer. Under både læringsspil og historieformidling finder du desuden de tilbud, der med fokus på læring, er målrettet skoler, museer og andre kulturinstitutioner.

 Og sidst men ikke mindst kan de voksne lære at lege igen, til et af vores fantastiske polterabend events, der garanterer at I både for pulsen op og noget at snakke om bagefter!

 Skulle du mod forventning ikke finde det du søger, eller har du spørgsmål til et specifikt event kan du altid give os et kald på telefon 71995780 og skulle du sidde og brænde inde med en særlig idé, du gerne vil have ført ud i livet, så laver vi også skræddersyede events.

børneaktiviteter  Workshops og værksteder til kulturarrangementer, messer, biblioteker m.fl. Vi kan bidrage med levendegørelse, under­holdning og aktivering af gæster i alle aldre.

 

børneunderholdning  Vi aktiverer børnene med udfordrende leg. Uanset om I er på udkig efter et par timers underholdning eller pædagogisk formidling af et bestemt tema.

 

læringsspil  Rollespil er underholdende og en sjov måde at lære på – hvad end det drejer sig om historiske fakta eller praktiske færdigheder. Se vores spil til skoler m.fl.

 

børnefødselsdage  En fødselsdag, I aldrig glemmer. Giv dit barn den ultimative temafødselsdag med rollespil! Vær helt for en dag, bekæmp monstre og find skatten!

 

Rollespilsakademiet historieformidling

 

polterabender  Skal din ven(inde) have en uforglemmelig polterabend? Vi har det meste – hvad enten I vil jage monstre, lege med NERF-guns,  løse mordgåder eller noget helt fjerde!

 

landboreformen i 1788

Fæstebønder og frustration

Eleverne lærer om landboreformen ved at spille roller som bønder i perioden omkring 1788. De skal arbejde for at kunne leve, men en stor del af arbejdet udføres reelt for godsejerne, snarere end for dem selv. I løbet af rollespillet finder de hurtigt ud af hvor meget arbejde, de egentligt lægger for andre end dem selv: 96 gangdage og 48 spanddage!

Eleverne kommer til at opleve to forskellige former for simuleret landbrug - et fra før 1788 og et fra efter. I refleksionsfasen bagefter får de lov til at diskutere betydningen af landboreformen og hoveriets endelige erstatning med betaling af penge i 1850. Måske lærer eleverne også en ting eller to om hvor privilegerede de er i dag!

Mål:

Kanonstykket: Stavnsbåndets ophævelse

Læring om revolutionær samfundsændring, træning i historisk perspektivering og reflektering. Læring om den agrikulturelle udvikling og industri, med perspektivering til nutidens landbrugs industri.