Historisk formidling

Underholdende og interaktiv formidling til både børn og voksne

Hos Rollespilsakademiet har vi gennem årene samarbejdet med en lang række danske museer.
Vi arbejder ud fra et ønske om at skabe den underholdende og engagerende formidling, der opfordrer til publikumsdeltagelse. Vi tror nemlig på at den gode oplevelser sker i interaktionen med formidleren og at læring sker bedst når den leges ind.

I et historisk rollespil skabes der en verden, der kan opleves, røres ved og reflekteres over. For når historien mærkes på egen krop, bliver det langt lettere at drage paralleller til sin egen verden og dermed forstå den verden der ligger forud for vores egen.
Med udgangspunkt i dette har vi udviklet den formidlingsform, vi kalder Levende Figurer, hvor reenactment mixes med rollespil og formidlingen sker ved, at lade fortidens kendte personer fortælle deres egen historie i interaktionen med publikum. Disse kan både bruges som primære formidlere til et større museumsarrangement. Men kan også skabe liv i en historisk bygning eller give det ekstra niveau til et større middagsselskab.  

Vigtigst for os er, at I som Museum eller anden kulturinstitution ved, at i hos os får et arrangement, der enten tilpasses eller skræddersyes, så det passer ind i jeres historiske felt og tidsperiode. Så i på den måde får et fantastisk og nytænkende arrangement, der rummer hele jeres publikumsgruppe uden at gå på kompromis med det faglige. Uanset om det er til en uge med ferieaktiviteter eller en kulturnat.

Herunder kan du læse mere om vores allerede eksisterende arrangementer, som for eksempel ridderskolen eller urteværkstedet, der kan bruges som en sjov og aktiv tilføjelse til både det historiske marked eller temadag på museet. Samt vores eksisterende læringsrollespil til større grupper af børn, der let kan tilpasses efter jeres behov.